Toggle navigation
Familierecht
Betrokken, deskundig én overtuigend.

Familierecht

Geboorte. Dood. Huwelijk. Echtscheiding. Adoptie. Samenwonen. Het familierecht is hét rechtsgebied dat regels geeft voor gebeurtenissen waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. In de praktijk ligt het accent op echtscheidingen en alles wat daarbij komt kijken. Denk aan alimentatie, gezag, omgang en informatie, afstamming, huwelijksvermogensrecht, en pensioenkwesties. De deskundigheid van onze advocaten gaat echter verder. Ook voor zaken als het wijzigen van de voornaam, bewind en curatele (personenrecht) of internationaal familierecht kunt u bij ons terecht.

Wat doet een familierechtadvocaat?

Een fikse familieruzie of een verdrietige vechtscheiding met ruzie om familiestukken of om de omgang met de kinderen. Dat is de dagelijkse praktijk van een familierechtadvocaat. Maar meestal is er zo veel meer aan de hand. Uit ervaring weten we dat bijna alle familierechtelijke geschillen voortkomen uit onderliggende pijn, verdriet, gekwetstheid of jaloezie. Het is daarom uiterst belangrijk de verborgen emoties te onderkennen. Zonder de juridische inhoud uit het oog te verliezen, natuurlijk. Alleen op die manier kan een bevredigende oplossing gevonden worden. Onze betrokken advocaten weten dat als geen ander.

Familierechtadvocaat en mediator

Wij stellen uw belangen voorop. Dat betekent dat wij goed kijken naar wat in uw situatie de beste oplossing is. Dat betekent soms dat we een gerechtelijke procedure moeten voeren om gelijk te krijgen. Maar niet altijd. Vaak heeft een oplossing zonder rechterlijke tussenkomst de voorkeur. Bijvoorbeeld bij een echtscheiding waarbij kinderen betrokken zijn. Aangezien u in verband met de opvoeding nog regelmatig met elkaar te maken krijgt, is het fijn als u samen in ieder geval nog door één deur kunt. In dergelijke situaties kan mediation een uitkomst bieden. Onder leiding van een mediator wordt gezocht naar een oplossing die voor beide partijen acceptabel is. Daarbij wordt verder gekeken dan alleen de juridische kant van de zaak. U kunt bij ons terecht voor zowel bijstand door een advocaat, als voor mediation. Onze advocaten Robert Neijenhof en Sylvia Luyt zijn namelijk tevens professioneel mediator.

Voor vragen over familierecht of mediation kunt u contact opnemen met onze familierechtadvocaten, telefoonnummer 020 – 427 55 33. Of vul het contactformulier in.

 

Betrokken, deskundig én overtuigend Stel direct een vraag

Nieuwe kantoorgegevens

Na een jarenlange succesvolle samenwerking is per 1 januari 2018 de maatschap Neijenhof Luyt Advocaten ontbonden.

Robert Neijenhof en Ingrid Vledder zullen hun praktijk onder de naam Reach Advocaten samen voortzetten. Hun contactgegevens blijven ongewijzigd, met uitzondering van de e-mailadressen en website:

Keizersgracht 722
1017 EW Amsterdam
Telefoon: 020 4275533
Mobiel: 06 24670617 (Robert Neijenhof), 06 28155893 (Ingrid Vledder)
Fax: 020 4276188
Internet: reach-advocaten.nl
Email: rj.neijenhof@reach-advocaten.nl en i.vledder@reach-advocaten.nl

Sylvia Luyt zal haar praktijk voortzetten onder de naam Luyt Advocatuur. Haar contactgegevens zijn:

Vijzelstraat 68-72
1017 HL Amsterdam
Mobiel: 06 11326912
Internet: www.luytadvocatuur.nl
Email: sylvia@luytadvocatuur.nl

Contact Reach Advocaten » Contact Sylvia Luyt »