Toggle navigation
Echtscheiding
Betrokken, deskundig én overtuigend.

Echtscheiding

Het einde van een relatie is altijd moeilijk. Of u nu zelf tot die beslissing komt of dat de ander deze beslissing neemt. Een scheiding heeft een enorme impact. Niet alleen emotioneel, maar ook financieel. Het is dan ook van groot belang dat u bij de beëindiging van uw relatie goed wordt geadviseerd.

Huwelijk

In het geval dat een huwelijk wordt beëindigd dient er altijd een verzoek te worden ingediend bij de rechtbank. Partijen kunnen in mediation afspraken maken over de gevolgen van de echtscheiding. Deze afspraken worden dan vastgelegd in een convenant. Zij kunnen ook ieder een eigen advocaat in de arm nemen.

Bij de afwikkeling van het huwelijk dienen er, als er minderjarige kinderen zijn, afspraken gemaakt te worden over het ouderschapsplan en de alimentatie.

Indien u in gemeenschap van goederen bent getrouwd dient de huwelijksgoederengemeenschap te worden verdeeld. Als u voorafgaand of tijdens het huwelijk huwelijkse voorwaarden heeft opgesteld dan moeten er afspraken gemaakt worden over de afwikkeling hiervan. Ook is het van belang om het opgebouwde pensioen te verdelen.

Mochten partijen niet in staat zijn om tijdelijke afspraken te maken dan kan de rechtbank worden gevraagd om voorlopige voorzieningen te treffen. De rechtbank bepaalt dan wie voor de duur van de echtscheidingsprocedure in de echtelijke woning verblijft, bij de kinderen verblijven, de omgangsregeling en de hoogte van de alimentatie.

Geregistreerd partnerschap

In het geval dat geregistreerd partners in onderling overleg afspraken maken over de beëindiging van hun geregistreerd partnerschap kan aan de ambtenaar van de  burgerlijke stand verzocht worden om deze beëindiging te laten inschrijven. Hiermee wordt het geregistreerd partnerschap beëindigd. Zo’n overeenkomst dient door een advocaat of notaris te worden opgesteld en door beide partners te worden ondertekend. Onze advocaten kunnen uiteraard zo’n overeenkomst voor u opstellen.

Samenlevers

Steeds meer mensen wonen zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap samen. Een deel hiervan heeft een samenlevingscontract. Het andere deel heeft helemaal niets geregeld. In beide gevallen is het raadzaam om, als u uit elkaar gaat, u door een advocaat te laten begeleiden.

Beter is het natuurlijk om vooraf één en ander goed te regelen. De familierechtadvocaten van Neijenhof Luyt kunnen u behulpzaam zijn bij het opstellen van een samenlevingsovereenkomst.

Op het moment dat de samenleving wordt verbroken moeten er namelijk ook afspraken worden gemaakt over de verdeling van de gemeenschappelijke spullen (waaronder de gezamenlijke woning) en de kinderen.

In alle gevallen is het van belang dat u goed op de hoogte bent van de financiële (waaronder de fiscale) implicaties van de scheiding. De advocaten van Neijenhof Luyt staan u graag bij.

Betrokken, deskundig én overtuigend Stel direct een vraag

Nieuwe kantoorgegevens

Na een jarenlange succesvolle samenwerking is per 1 januari 2018 de maatschap Neijenhof Luyt Advocaten ontbonden.

Robert Neijenhof en Ingrid Vledder zullen hun praktijk onder de naam Reach Advocaten samen voortzetten. Hun contactgegevens blijven ongewijzigd, met uitzondering van de e-mailadressen en website:

Keizersgracht 722
1017 EW Amsterdam
Telefoon: 020 4275533
Mobiel: 06 24670617 (Robert Neijenhof), 06 28155893 (Ingrid Vledder)
Fax: 020 4276188
Internet: reach-advocaten.nl
Email: rj.neijenhof@reach-advocaten.nl en i.vledder@reach-advocaten.nl

Sylvia Luyt zal haar praktijk voortzetten onder de naam Luyt Advocatuur. Haar contactgegevens zijn:

Vijzelstraat 68-72
1017 HL Amsterdam
Mobiel: 06 11326912
Internet: www.luytadvocatuur.nl
Email: sylvia@luytadvocatuur.nl

Contact Reach Advocaten » Contact Sylvia Luyt »