Toggle navigation
Nieuws

Indexering alimentatie 2017 10 nov

door Robert Neijenhof op 10 nov 2016 in

Jaarlijks stelt de overheid het indexeringspercentage voor alimentatie vast. Deze indexering geldt voor zowel partner- als kinderalimentatie. Per 1 januari 2017 wordt vastgestelde partner- en/of kinderalimentatie verhoogd met een percentage van 2,1 % (tenzij de indexering uitdrukkelijk is uitgesloten).

Bent u alimentatieplichtig -of het nu kinder- of partneralimentatie betreft- dan dient u dus uit eigen beweging, met ingang van 1 januari aanstaande, de alimentatie die u betaalt te verhogen met 2,1 %. De alimentatiegerechtigde hoeft daarom niet te vragen. … Lees verder


Wijziging erfrecht 1 september 2016 14 sep

door Robert Neijenhof op 14 sep 2016 in

Op 1 september 2016 is ons erfrecht op een belangrijk onderdeel gewijzigd. Sindsdien worden erfgenamen beter beschermd tegen schuldeisers van de nalatenschap.

Erfgenamen kunnen een nalatenschap verwerpen, zuiver aanvaarden of beneficiair aanvaarden.

Beneficiair aanvaarden biedt bescherming voor een erfgenaam, omdat hij dan niet voor schulden van de overledene aansprakelijk is met zijn privévermogen. Beneficiaire aanvaarding gaat niet automatisch, maar geschiedt door middel van een officiële verklaring die bij de rechtbank of notaris kan worden afgelegd. Deze verklaring wordt vervolgens aangetekend in een register zodat de schuldeisers kunnen zien dat de erfgenaam in principe niet aansprakelijk is voor de schulden van de overledene.

Niet iedereen is van deze mogelijkheid op de hoogte. Vaak gaan na een overlijden erfgenamen direct aan de slag om de nalatenschap af te wikkelen, door bijvoorbeeld de inboedel te verdelen en het huis van de overledene op te ruimen. Waar tot 1 september 2016 dergelijke handelingen werden gezien als een zogenaamde daad van zuivere aanvaarding kon dat vergaande gevolgen hebben voor een erfgenaam als de nalatenschap negatief bleek te zijn.

Door de wetswijziging is pas sprake van zo’n ‘zuivere aanvaarding’ als een erfgenaam goederen van de nalatenschap verkoopt of op andere wijze onttrekt aan eventuele schuldeisers.

Daarnaast … Lees verder


Dag van de Scheiding 9 september 2016 05 sep

door Robert Neijenhof op 05 sep 2016 in

Op vrijdag 9 september 2016 vindt de jaarlijkse Dag van de Scheiding plaats van de Vfas (Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators). Onze advocaten Sylvia Luyt en Robert Neijenhof, leden van de Vfas, staan u dus die dag graag op ons kantoor aan de Keizersgracht 722 te woord om al uw vragen met betrekking tot (echt)scheiding te beantwoorden. U bent van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek. Ons kantoor is vrijdag geopend van 9.00 tot 17.00 uur en telefonisch te bereiken op 020- 4275533.

Natuurlijk kunt U bij hen ook met andere vragen terecht zoals over alimentatie, de omgang met de kinderen, de huwelijkse voorwaarden en de verdeling van de boedel. Ook voor samenlevers staat de deur open. Mensen die niet getrouwd zijn maar wel samengeleefd hebben komen bij een scheiding soms ook voor (financiële) vragen rond de afwikkeling van de scheiding te staan. … Lees verder


Gratis scheidingscheck tijdens ‘Dag van de Scheiding’ 03 sep

door Robert Neijenhof op 03 sep 2015 in

 

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom heeft de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd, de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’ in het leven geroepen. Tijdens de Dag van de Scheiding, die dit jaar op 11 september plaatsvindt, kan eenieder die meer wil weten over dit onderwerp vrijblijvend terecht bij één van de ruim 700 kantoren die zijn aangesloten bij de vFAS.

Kosteloos advies over scheiden

Tijdens de Dag van de Scheiding openen veel advocaten en advocaat-scheidingsmediators hun deuren voor het brede publiek, zodat mensen vrijblijvend kennis met hen kunnen maken. Daarnaast is het mogelijk om een gratis scheidingscheck uit te laten voeren. Ook kunnen vragen worden gesteld en meer informatie worden verkregen over het onderwerp ‘scheiden’. Het kosteloos ingewonnen advies geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden.

Uit elkaar, met respect voor elkaar

Bijna 219 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Daarom wordt rond deze datum landelijk aandacht gevraagd voor … Lees verder


Wettelijke indexering alimentatie 20 dec

door Sylvia Luyt op 20 dec 2014 in

Het indexeringspercentage per 1 januari 2015 is vastgesteld op: 0,8%.

Dat betekent dat per 1 januari 2015 de door de rechter vastgestelde of in onderling overleg tussen partijen overeengekomen alimentatie automatisch met 0,8 % verhoogd wordt (tenzij de indexering uitdrukkelijk is uitgesloten).

Bent u alimentatieplichtig – of het nu kinder- of partneralimentatie betreft- dan dient u dus uit eigen beweging, met ingang van 1 januari 2015 de alimentatie die u nu betaalt te verhogen met 0,8 %. De alimentatiegerechtigde hoeft daarom niet te vragen. … Lees verder

Betrokken, deskundig én overtuigend Stel direct een vraag

Nieuwe kantoorgegevens

Na een jarenlange succesvolle samenwerking is per 1 januari 2018 de maatschap Neijenhof Luyt Advocaten ontbonden.

Robert Neijenhof en Ingrid Vledder zullen hun praktijk onder de naam Reach Advocaten samen voortzetten. Hun contactgegevens blijven ongewijzigd, met uitzondering van de e-mailadressen en website:

Keizersgracht 722
1017 EW Amsterdam
Telefoon: 020 4275533
Mobiel: 06 24670617 (Robert Neijenhof), 06 28155893 (Ingrid Vledder)
Fax: 020 4276188
Internet: reach-advocaten.nl
Email: rj.neijenhof@reach-advocaten.nl en i.vledder@reach-advocaten.nl

Sylvia Luyt zal haar praktijk voortzetten onder de naam Luyt Advocatuur. Haar contactgegevens zijn:

Vijzelstraat 68-72
1017 HL Amsterdam
Mobiel: 06 11326912
Internet: www.luytadvocatuur.nl
Email: sylvia@luytadvocatuur.nl

Contact Reach Advocaten » Contact Sylvia Luyt »