Advocaat arbeidsrecht

Een advocaat arbeidsrecht wordt vaak ingeschakeld wanneer er sprake is van ontslag. Of dit nu de keuze van de werkgever is, van de werknemer of van beide partijen samen. Een advocaat arbeidsrecht wordt ook ingeschakeld bij geschillen. De advocaat houdt zich dagelijks bezig met arbeidsrecht en is dan ook op de hoogte van de ontwikkelingen in de wetgeving. Een advocaat kan ingezet worden als adviserende partij, maar het kan ook uitlopen op een juridische procedure. Een advocaat is weer wat anders dan een jurist. Een advocaat is namelijk gespecialiseerd in een bepaald soort recht, in dit geval arbeidsrecht. 

Redenen voor ontslag

Degene die ontslag besluit kan dus al verschillen. En dan zijn er meerdere redenen voor ontslag. Je kunt bijvoorbeeld op staande voet ontslagen worden of omdat je niet naar behoren functioneert. Je kunt ook via de kantonrechter of het UWV ontslagen worden. Soms worden mensen ziek en kunnen ze niet meer werken. Dan kan een werkgever er ook voor kiezen je te ontslaan. Of je kunt ontslag nemen. Ziek zijn kan fysiek zijn waardoor je niet meer kunt werken, maar het kan ook om een mentaal iets gaan, bijvoorbeeld een burn-out. Soms vallen er ontslagen om bedrijfseconomische redenen. 

Wat de advocaat arbeidsrecht voor je doet

In al die situaties kan een arbeidsrecht advocaat je dus helpen. Bijvoorbeeld ontslag bij ziekte. Dat is een ingewikkelde kwestie, want vaak is het voor de werkgever voordeliger als jij zelf ontslag neemt. Daar ben jij natuurlijk de dupe van, want je zal toch een inkomen nodig hebben. Een advocaat arbeidsrecht kan dan zorgen voor een betere ontslagvergoeding. Ook krijgt een advocaat arbeidsrecht vaak hogere vergoedingen of tegemoetkomingen voor elkaar. Daarnaast kan een advocaat arbeidsrecht ingeschakeld worden bij conflicten op de werkvloer. Ook kan hij of zij arbeidscontracten opstellen en nakijken, evenals beëindigingscontracten. 

Juridische kosten

Bij procedures horen juridische kosten. Deze staan los van het salaris van de advocaat. Je hoeft niet altijd zelf op te draaien voor deze kosten. Veel werkgevers hebben een budget beschikbaar voor juridische kosten waar je gebruik van kunt maken. Uit procedures wordt vaak ook duidelijk dat de juridische kosten voor de werkgever zijn. Het pakt dus meestal uit in het voordeel van de werknemer om een advocaat arbeidsrecht in te schakelen. Dit is echter geen garantie.

Vertrouwen in je advocaat

Er zijn verschillende advocaten arbeidsrecht te vinden. Waarschijnlijk zelfs bij jou in de buurt. Maar hoe kies je dan? Kies vooral voor iemand waar jij vertrouwen in hebt. Dat is de meest belangrijke basis voor je verhouding tot je advocaat. Daarnaast is het prettig als je met je advocaat kunt communiceren op een manier die jij prettig vindt, of dit nu formeel of juist informeel is. Sommige advocaten zijn moeilijk bereikbaar, informeer dus vooral hiernaar en weet wat je zelf wil qua bereikbaarheid van je advocaat. Tot slot is het belangrijk om van tevoren de kosten te overleggen met je advocaat. Zo weet je precies wat je kunt verwachten. 
Kijk op Omnius.nl voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *