Alles over het realiseren van een tweede huis

tweede huis financieren

De criteria voor de financiering van een tweede woning zijn strenger dan die voor een basiswoning. Er zijn ook extra uitgaven en fiscale gevolgen voor tweede huizen en vakantie-woningen die verschillen van die voor de belangrijkste woningen en investeringen eigenschappen.

Volgens ons onderzoek is de beste methode om jouw tweede huis financieren het gebruik van het eigen vermogen in jouw eerste woning. Niet alleen is de huisgelijkheid de waardevolste activa beschikbaar aan de meeste families, maar het is ook hoogwaardig onderpand dat leners toestaat om tot lagere rentetarieven door de leningen van de huisgelijkheid, omgekeerde hypotheken (als je in jouw jaren ’60 bent), of contant geld-uit herfinanciering toegang te hebben.

tweede huis financieren

De leningen van de huisgelijkheid

Vastgoedaandelenoplossingen zijn een van de meest voorkomende methoden om een tweede huis financieren, omdat ze toegang bieden tot enorme sommen contant geld tegen lage rentetarieven. De kwalificatieprocedure is eenvoudiger dan voor een traditionele hypotheeklening, en de geldschieter geeft typisch niet hoe de fondsen worden gebruikt zodra zij zijn uitgegeven. Tijdens een huisinkoop worden de inkomsten uit eigen vermogen ook beschouwd als contant geld, wat nuttig kan zijn als je snel moet sluiten.

Herfinancieren met geld uit

Deze optie staat je toe om jouw hypotheek voor een hoger bedrag te herfinancieren dan je verschuldigd bent en het verschil in contant geld te houden. Het is een grote keuze als de hypotheekrente nu lager is dan wat je betaalt, omdat je in staat zult zijn om je hypotheek te herfinancieren en geld uit te geven op aandelen tegen dezelfde rente, in feite het doden van twee vogels met een steen.

Omgekeerde hypotheek

Een omgekeerde hypotheek kan een realistisch alternatief zijn voor de financiering van een tweede huis als je 62 jaar of ouder bent. Deze unieke door de overheid gesponsorde leningen stellen je in staat geld van jouw huis te lenen zonder het terug te moeten betalen totdat je het verlaat/verkoopt. Dit zijn aantrekkelijke financieringskeuzes die oudere leners in staat stellen hun geld te besparen bij de aankoop van een woning.

Houd in gedachten dat de rente zal blijven oplopen op deze leningen terwijl ze nog betaalbaar zijn, en jouw saldo zal stijgen als je er niet in slaagt om enige betalingen te doen. Als je met een uitstaande omgekeerde hypotheek sterft, moeten jouw erfgenamen ook de omgekeerde hypotheek afbetalen als zij het huis willen houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *