Binnen welke branches wordt het vaakst een incasso advocaat ingeschakeld?

Een incasso bedrijf, daar heb je vast wel eens van gehoord als je een bedrijf hebt. Een incasso bedrijf zorgt er in essentie gewoon voor dat je incasso´s op tijd betaald worden door je klanten. Dit doen ze door schriftelijke en telefonische herinneringen te sturen of door een nieuw betaalplan met de klant te maken. Op deze manier heb je door het snel inschakelen van een incasso bedrijf een goede cashflow.

Het incasso bedrijf ken je dus wel, maar heb je ook wel eens gehoord van een incasso advocaat? Waarschijnlijk niet. Een incasso advocaat doet eigenlijk dezelfde functies als een normaal incasso bedrijf, maar heeft veel meer bevoegdheden. Zo kan een incasso advocaat, zoals de naam wellicht al aangeeft, zelf juridische stappen ondernemen. Ook kan zij veel hogere bedragen incasseren en ook met internationale cashflows in de weer.

Deze verschillen maken dus wel degelijk uit. Voor het snel inschakelen van een incasso bedrijf sta je dus al gelijk voor een keuze, een normaal bedrijf of juist een advocaat. Hier vertellen we je even voor welke branches er gekozen wordt voor het snel inschakelen van een incasso advocaat.

De branches

In principe kan je een incasso advocaat, zoals Van Loon incasso expert Rotterdam, overal voor inzetten. Dat gezegd is het het wel het meest logische als je voor een advocaat kiest als je juridische stappen denkt te moeten ondernemen. Je betalingen moeten dus ernstig achterlopen en niet zelf op te lossen zijn. Hierbij kan een incasso expert Rotterdam je dan ook mee helpen.

Daarnaast is het kiezen voor een incasso advocaat ook vooral gemotiveerd door de omvang van de bedragen die je denkt te gaan incasseren. Zoals gezegd kan een incasso expert Rotterdam veel hogere bedragen beheren dan een klein incasso bedrijf. Voor grotere bedrijven, denk aan bijvoorbeeld warenhuizen, kan het snel inschakelen van een incasso advocaat dus zeker aan te raden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *