Moet je een deurwaarder inschakelen?

Een deurwaarder inschakelen klinkt misschien als iets vanuit een film of een boek, maar als ondernemer kun je hier mee te maken krijgen. Als klanten hun rekeningen niet betalen, brengt jou dat tot een lastige keus. Hoe pak je het nu aan? Ga je over tot een deurwaarder inschakelen of neem je je verlies? Dat laatste is niet gunstig voor jouw financiën, maar het eerste lijkt ook weer zo dramatisch. Het prettigst zou het zijn om te kunnen kiezen voor een middenweg. En dat kan, als je kiest voor de professionele hulp van Bill Incasso!

Deurwaarder inschakelen of niet?

Voor veel ondernemers is het zo dat zij facturen versturen naar hun klanten om hun geld binnen te krijgen. Als een klant dan niet betaalt, dan kom je voor de vraag te staan of een deurwaarder inschakelen noodzakelijk is. Dit is natuurlijk niet de eerste stap die je gaat zetten als er niet betaald wordt, dat mag juridisch gezien ook niet. Eerst dien je namelijk nog een herinnering en later een aanmaning te sturen. In het grootste gedeelte van de gevallen zal dit al voldoende zijn. De meeste klanten die niet meteen betalen, doen dit niet uit onwil, maar omdat ze de rekening gewoon vergeten zijn. Maar bij een kleine groep zal er dan alsnog niet betaald worden en moet je dan een deurwaarder inschakelen? Het klinkt als een vrij dramatische ingreep en het is dan ook iets wat de meeste ondernemers liever niet doen. Ook omdat het vaak erg prijzig is om deze professionals in te schakelen. Voor een klein openstaand bedrag kan dit eigenlijk niet uit. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook niet het signaal afgeven dat het niet erg is als klanten niet betalen, dat je dit dan maar gewoon vergeet. Dus wat doe je dan? Je wilt eigenlijk geen dure deurwaarder inschakelen, maar tegelijkertijd wil je wel gewoon je geld ontvangen en je wilt geen verkeerde reputatie krijgen.

Bill Incasso

Dat is het moment dat je ervoor kiest om Bill Incasso in te schakelen. Waar een deurwaarder inschakelen eigenlijk altijd geld kost, werken ze bij Bill Incasso volgens het principe van ‘no cure, no pay’. Je hoeft hen dan ook alleen te betalen als het hen lukt om de openstaande factuur te innen bij jouw klant. Hoe pakken zij dit aan? Als je denkt aan een deurwaarder inschakelen, dan denk je waarschijnlijk aan een streng uitziende man die opeens bij mensen op de stoep staat. Zo gaat Bill Incasso in ieder geval niet te werk. Zij doen het volgende:

  • zij benaderen de klant eerst via de post en werkt dit niet, dan benaderen zij deze persoon via e-mail en telefoon
  • ze proberen de reden van het niet betalen te achterhalen, is dit een gebrek aan geld, dan proberen ze een betalingsregeling te treffen
  • werkt de klant niet mee, dan kunnen zij eventueel voor jou een procedure aanspannen via de kantonrechter

Wat de oplossing uiteindelijk ook wordt, het is altijd goedkoper dan een deurwaarder inschakelen. Dus wil jij er zeker van zijn dat jij je geld krijgt, zonder dat dit jou veel geld kost? Kies dan voor Bill Incasso!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *