Scheiden en kinderen

Bij een scheiding met kinderen verandert er veel in het leven voor jou en je partner. Ook is de impact op kinderen van de scheiding erg groot. Het is belangrijk voor kinderen om een stabiel thuis te hebben. Daarom is het wettelijk verplicht om afspraken te maken over het gezinsleven na de scheiding. Wat is daar belangrijk bij?

Ouderschapsplan

Wanneer jij en je partner uit elkaar gaan, is het wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen. In dit plan staan de volgende dingen:

  • Verdeling van de zorg- en opvoedingstaken
  • De manier waarop ouders elkaar informatie verschaffen als het gaat om belangrijke zaken over de kinderen.
  • De verdeling van de kosten en de zorgen van de kinderen

Samen verder leven

Het is belangrijk dat je samen een beeld gaat krijgen hoe je verder gaat leven. Naast de afspraken van het ouderschapsplan wil je natuurlijk dat het zo goed mogelijk blijft voor je kind als mogelijk, zonder dat je elkaar in de weg staat. Het is handig om hiervoor hulp te zoeken bij een echtscheiding. Woon je bijvoorbeeld in de buurt van Ede? Zoek dan een mediator ede.

Alimentatie

Natuurlijk is de alimentatie van het kind ook belangrijk om te bespreken. Dit gebeurt al voor een groot deel in het ouderschapsplan. Bij een scheve verhouding in inkomen wordt er vaak nog partneralimentatie betaald aan het persoon met het lagere inkomen

Na de scheiding

Laat je kinderen vooral goed wennen aan de situatie van het scheiden. Het zal een lastige periode voor ze zijn, daarom hebben ze ook ruimte en rust nodig om zich goed aan te kunnen passen. Vaak gaan ouders dichtbij elkaar wonen om beide zo actief mogelijk betrokken te blijven bij de kinderen. Verdere hulp nodig met scheiden of advies? Kijk dan eens op de website van Circles Mediation!

https://www.circles-mediation.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *