Scheiden, hoe vertel je het je kinderen?

 Een scheiding is nooit leuk. Niet alleen voor de personen in kwestie, maar ook voor familieleden en vrienden. En misschien wel de belangrijkste groep: kinderen. Scheiden en kinderen kunnen op gespannen voet moet elkaar staan, maar dat hoeft niet. Een goede aanpak kan ervoor zorgen dat je het slechte nieuws op een juiste manier aan je kinderen vertelt. Een mediator scheiden kan je hier ook bij helpen.

Wees eerlijk

Een belangrijke tip wanneer je gaat scheiden en kinderen dit moet mededelen, zit in de oprechtheid van je verhaal. Wacht daarom niet te lang met het slechte nieuws te vertellen, en draai er niet omheen. Je hoeft niet in details te treden over wat er allemaal is gebeurd, maar zorg er wel voor dat je duidelijk communiceert met je kinderen. Ook al zijn ze nog jong, ze zullen heldere taal wel begrijpen. Heb je meerdere kinderen? Breng het slechte nieuws dan ook in één keer, met iedereen bij elkaar. Zo voorkom je dat sommige kinderen eerder op de hoogte zijn dan anderen wat onderling tot frictie kan leiden.

Het juiste moment

Onderschat daarnaast niet hoe belangrijk het moment is dat je kiest om je scheiding aan te kondigen. Kies een rustig moment in een fijne omgeving. Zo voorkom je dat kinderen nog overstuur raken. Dit geeft ze daarnaast ook de mogelijkheid om vragen te stellen of even bij te komen het nieuws. Zo geef je elkaar de tijd en ruimte om op je eigen manier om te gaan met het nieuws. Scheiden en kinderen hoeft dus geen slechte combinatie op te leveren, maar het is wel in grote mate afhankelijk van de manier waarop je het brengt. Als je niet goed weet hoe je de situatie aan moet pakken, kun je altijd nog een mediator scheiden benaderen. Een mediator scheiden kan niet alleen helpen bij het juridische gedeelte, maar ook advies geven over het persoonlijke aspect.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *