Voordelige hypotheek

Geplaatst op
hypotheekrente 20 jaar vast

Een hypotheek afsluiten doe je in de meeste gevallen maar een of twee keer in je leven, het is daarom verstandig om er goed over na te denken voor je een beslissing maakt. Een van de belangrijkste dingen is de rente op je hypotheek, deze bepaald tenslotte wat je maandlasten worden. Met hypotheekrente 20 jaar vast weet je voor een langere periode dat je dezelfde maandlasten betaald, maar profiteer je er niet van mee als de rente daalt. Op Rente.nl zie je alle perctentages en de looptijden bij de verschillende hypotheekvormen.

Verzeker de toekomst

Een hypotheekrente 20 jaar vast geeft je een veilig gevoel, je kunt een bepaalde veiligheid inbouwen voor als je financiële situatie veranderd. Welke situatie je ook zit, je weet waar je aan toe bent omdat de maandlast 20 jaar vaststaat. Ga je minder werken of om een andere reden veranderd het financiële plaatje hoef je geen zorgen te hebben dat je de hypotheeklast niet meer kunt betalen. Houdt er alleen rekening mee dat je niks kunt veranderen in de 20 jaar dat de hypotheek vaststaat. 

hypotheekrente 20 jaar vast

Informeer goed over de voorwaarden

Ben je van plan om met een hypotheekrente 20 jaar vast te verhuizen omdat je woning waarschijnlijk in de toekomst te klein wordt, is het verstandig naar de voorwaarden te informeren. Mag je de hypotheek niet mee verhuizen is het slim om een kortere looptijd te nemen, dit bespaart je waarschijnlijk een hoge boete bij het verhuizen. Wil wat je wat flexibeler zijn en profiteren als de rente zakt, maar ook het risico durven nemen dat je meer gaat betalen dan is een kortere periode geschikter. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *